Heb je te maken met lichamelijk ongemakken of wil je werken aan je fysieke gesteldheid? Doe dat dan liever vandaag dan morgen. Veel fysieke klachten worden alleen maar erger als je niet besluit om actie te ondernemen. Ook is het belangrijk om te weten waar de klachten aan te wijten zijn, of deze gevolgen hebben en hoelang het herstelproces precies duurt. Veel mensen stellen het bezoek aan een fysiotherapeut echter uit: de klachten vallen mee en je kunt nog goed vooruit. Er wordt gedacht dat het wel kan worden uitgesteld. Totdat je te laat bent.  

Spieren, gewrichten, motoriek en leefstijl

Een bezoek aan de fysiotherapeut is gericht op een tweetal onderdelen: (1) oefeningen voor de spieren en gewrichten, en het verbeteren van de houding en motoriek en leefstijl. Al deze losse onderdelen zorgen er gezamenlijk voor dat je spieren soepeler en sterker worden. Door een uitgebalanceerd geheel zijn je gewrichten in staat om evenwichtig te functioneren. Daarnaast zorgen bestendige spieren ervoor dat blessures beter worden voorkomen. Belangrijk om te realiseren is dat het niet altijd even eenvoudig is om aan de houding, leefstijl of motoriek te werken. Het zijn namelijk dingen die je automatisch doet. Gelukkig kan het wel worden aangeleerd. Fysio Den Haag kan je helpen om actief te bepalen hoe jij met jouw lichaam omgaat.

Werk aan jezelf

In de praktijk is de cliënt altijd het belangrijkst. Het gaat immers om de gezondheid van de bezoeker. Maar dat is echter niet het enige: je eigen houding bepaalt voor een groot deel ook hoe snel jij herstelt. Bepaalde factoren zijn simpelweg niet te veranderen, zoals bijvoorbeeld de leeftijd. Maar conditie opbouwen of een bepaalde levensstijl volgen, zijn elementen die je wel volledig in eigen handen hebt. Samen met jou, werken we aan jouw lichaam. Om te herstellen en sterker terug te komen.