Rijbewijs aanhanger halen? Meld je aan!

R

 

Zoekende naar een rijschool voor je rijbewijs aanhanger? Neem dan direct contact op met een van de instructeurs. Je kan dit rijbewijs om verschillende redenen willen halen, namelijk voor je werk, privé of misschien wel voor de vakantie. Het kan zomaar zijn dat je dit rijbewijs nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld bepaalde spullen moet verplaatsen of mee moet vervoeren. Denk hierbij aan een caravan, dit een van de meest voorkomende redenen dat mensen dit rijbewijs willen halen. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat dit rijbewijs wordt behaald, omdat het nodig is een boot te verplaatsen of iets dergelijks. Wil jij je rijbewijs aanhanger halen? Meld je dan nu aan via onze website!

 

Wanneer heb je het BE-rijbewijs nodig?

Niet alleen kun je contact opnemen met onze rijschool voor je rijbewijs aanhanger, nee je kunt bij ons terecht voor alle verschillende rijbewijzen. Zoals je wel weet, hoef je niet alle gevallen een BE-rijbewijs te hebben. Wanneer je onder een bepaald aantal kilo blijft, wat betreft de aanhanger heb je hiervoor geen BE-rijbewijs nodig. Je kan dit vervoeren door middel van je B-rijbewijs. Wanneer je hier wel overheen gaat, zal je een extra rijbewijs moeten halen. Voor je rijbewijs aanhanger hoef je echter geen extra theorie-examen te behalen. Daarnaast kan je dit rijbewijs ook binnen een dag of binnen een aantal weken halen.

 

Verschillende cursussen

Bij onze rijschool kan je kiezen uit vier verschillende cursussen voor je rijbewijs aanhanger. Wij hebben de 1-daagse cursus en de 2-, 4- en 8-weekse cursussen. Wanneer je de cursus hebt gevolgd, kan je meteen door naar het CBR om het praktijkexamen af te leggen. Tijdens de cursus zal je leren om overweg te gaan met de aanhanger. Er zijn namelijk andere vaardigheden nodig, wanneer je een aanhanger aan je auto hebt. Deze zorgt er namelijk voor dat je bochten ruimer moet nemen en met parkeren en achteruitrijden is ook anders wanneer je een aanhanger hebt.