5 tekenen dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging

5

Plezier hebben in uw werk is erg belangrijk, zowel voor u als werknemer als voor de werkgever. Wanneer u op uw plek zit, zorgt dit voor de beste resultaten. Maar hoe weet u nu of u nog wel op uw plek zit? In dit artikel zetten wij tekenen op een rij waaraan u kunt merken of u toe bent aan een nieuwe uitdaging.

Werk is routine

Ziet u uw werk als routine? Net als de afwas doen? Iets dat móet gebeuren, maar waar u weinig voldoening uit haalt? Ziet u geen uitdaging meer? Dit kan een van de tekenen zijn. Wanneer werk geen uitdaging meer is, zult u zich gaan vervelen of met tegenzin aan het werk gaan.

U promoot uw werkgever niet bij familie, vrienden of kennissen

Verwijst u uw familie, vrienden of kennissen vrijwel niet door naar uw huidige werkgever? Dit is een signaal waaruit blijkt dat u het niet erg naar uw zin heeft. Want als iets bevalt wilt u het toch met zo veel mogelijk mensen delen?

Schaamte

Bovenstaand signaal kan erger. Schaamt u zich voor het werk dat u doet? Praat u liever niet over dit onderwerp? Dan is het wijsheid om een functie te zoeken waar u wél trots op bent.

Klagen

Valt het u of anderen op dat u veel of steeds meer klaagt over uw baan? Vertelt u iedereen hoe verschrikkelijk uw baan is? Ook dan is het tijd voor een werkgever waarbij je wél tevreden bent.

U laat teambuildingsactiviteiten schieten

Gaat u niet (meer) naar vrijdagmiddagborrels of bedrijfsuitjes? Dan is het verstandig om uit te zoeken waar dit aan ligt. Vindt u uw werk niet leuk of zijn het uw collega’s? Als één van de twee (of beide) het geval is, dan is dit logisch te verklaren.

Een nieuwe uitdaging zoeken

Heeft u het niet meer naar uw zin op uw werk? Bijvoorbeeld omdat u geen uitdagingen meer ziet, of omdat u juist om komt in het werk? We begrijpen dat het niet altijd even makkelijk is om een nieuwe uitdaging te vinden. Om er achter te komen wat écht bij u past, kunt u de hulp inschakelen van een loopbaanbegeleider. Met behulp van deze begeleider, krijgt u inzicht in wat voor uitdaging het beste bij u past.