Wat moest ik ook zonder de theoriecursus

W

Wat moest ik ook zonder de theoriecursus

Toen ik net 16,5 was, had ik al ideeën om te beginnen aan mijn autorijbewijs. Maar dit gebeurde natuurlijk niet meteen. Na een half jaar was ik begonnen met de theorie leren. Dit lukte in het begin niet helemaal. Ik begon met het lezen van een theorie boek, maar de informatie bleef niet echt hangen. Vervolgens ben ik overgestapt op een e-boek, maar ook dit hielp niet. Na een hoop geld te hebben uitgegeven had ik een site gevonden waar ik én kon leren én kon oefenen met de stof. Zo kreeg ik tussentoetsjes en kon ik als ik een module had afgerond een examen maken. Deze examens zouden lijken op het examen wat je bij het CBR kan verwachten. Zo dacht ik dat ik goed was voorbereid op het theorie-examen.

De cursus

Ik ging dus naar het CBR om een poging te doen om het examen te halen. Maar dit lukte niet. Ik had net te veel fouten. Thuis ging ik snel verder leren en plande vervolgens nog een examen in. Ook deze kans had ik niet kunnen winnen en ik bleef maar hangen in het halen van mijn theorie. Na 5 gefaalde examens, wist ik met mijzelf geen raad meer. Ik heb een tijdje gewacht met leren en zette het even van mij af. Tot ik op een gegeven moment terecht kwam bij een rijschool die ook een theoriecursus gaf. Deze theoriecursus bestond uit het leren van de stof en een theorie-examen.

Dankbaarheid

Door middel van de theoriecursus heb ik toch mijn examen weten te halen en kon ik gaan beginnen met de praktijklessen. Ik ben de rijschool ontzettend dankbaar dat zij deze theoriecursus gaven. Alleen dankzij hen heb ik het weten te halen. Ik ben blij dat ik nu met de praktijk bezig ben, dit gaat mij namelijk ook wat makkelijker af.