Werken in de regio of toch bij een bekend en groot bedrijf?

W

Op zoek naar een nieuwe baan? Bijvoorbeeld omdat je klaar bent voor een nieuwe stap of omdat je net jouw opleiding met succes hebt afgerond, dan stap je nu de arbeidsmarkt op met een luxe positie. Dit is het perfecte moment om een baan te vinden die helemaal aansluit bij jouw wensen en behoeften, en deze zijn natuurlijk voor iedereen anders. De een wil bijvoorbeeld groot, en wil werken bij een super hip en bekend bedrijf, de ander wil liever perfecte arbeidsvoorwaarden en werken bij een bedrijf in de buurt. Ga jij liever voor groot? Dan is dit de kans om aan de slag te gaan bij het bedrijf waar jij al jaren tegenop kijkt. Houd je erg veel van voetbal en marketing, misschien kom je dan zelfs wel aan de slag op de marketingafdeling bij voetbalclubs zoals PSV.

Niet alleen groot denken is iets wat je in deze tijd kunt doen, je hebt nu namelijk ook een erg goede onderhandelingspositie. Bedenk daarom voordat je gaat solliciteren of knopen doorhakt goed welke voorwaarden jij belangrijk vind. Op dit moment valt er namelijk veel te onderhandelen over de secundaire er tertiaire arbeidsvoorwaarden waardoor jij een contract kunt opstellen dat helemaal bij jouw wensen aansluit.

Naast dat je op dit moment aan grote bedrijven kunt denken om aan de slag te gaan, is er ook bij jou in de buurt een groot aanbod aan vacatures. Woon jij bijvoorbeeld in Nuenen en ben je daar ook op zoek naar een baan, Google dan is een keer op vacatures Nuenen en je zult zien dat er een groot aanbod met vacatures in Nuenen naar voren zal komen. Dit komt doordat bedrijven op dit moment erg veel moeite doen om aan werknemers te komen. En dit zullen bedrijven ook steeds meer online doen.