Ga aan de slag als stratenmaker!

G

Ben je momenteel aan het beslissen wat voor beroep jij later gaat beoefenen? En wil je graag met je handen werken? Dan is het beroep stratenmaker misschien wel wat voor jou! Als stratenmaker ben je veel in beweging en zie je snel resultaat. Daarnaast kun je ook lekker in de buitenlucht werken. Heerlijk toch als het zonnetje schijnt?

Werken als stratenmaker is wel erg zwaar. Gelukkig kunnen er tegenwoordig wel machines worden ingezet om het werk van stratenmaker wat minder zwaar te maken. Wil je meer weten over het beroep stratenmaker? Lees deze blog dan snel verder!

Altijd samen aan het werk!

Als stratenmaker kom je alles te weten over de verschillende ondergronden. Daarnaast weet je al snel welke tegels goed samen gaan met een bepaalde ondergrond. Wist je trouwens al dat je als stratenmaker vrijwel altijd in een koppel werkt? Je hebt namelijk een opperman en de stratenmaker. De opperman zorgt ervoor dat de stratenmaker altijd over genoeg stenen beschikt. Zo kom je als stratenmaker nooit zonder materiaal te zitten (in de meeste gevallen dan)!

Werkzaam bij particulieren of in de wegenbouw

Je kunt als stratenmaker werkzaam zijn bij particulieren of in de wegenbouw. Wanneer je bij particulieren werkzaam bent, houd je je vooral bezig met het aanleggen van tuinen en het bestraten. Werk je als stratenmaker in de wegenbouw? Dan ben je in veel gevallen werkzaam voor de gemeente of de grotere aannemersbedrijven. Hierbij kun je denken aan werkzaamheden als het aanleggen van een straat.

Stratenmaker worden?

Stratenmaker word je niet zomaar. Hiervoor moet je namelijk ook een opleiding volgen. Wil jij stratenmaker worden? Bekijk dan eens de opleidingen van Infravak.