In jezelf inversteren voor je carriere

I

Veel mensen zien uitdagingen niet meteen zitten. Een sportieve uitdaging lukt  meestal nog wel na veel pogingen. Wanneer het gaat om ontwikkeling van je carrière is het vaak een angstig gespreksonderwerp. Je zult er vrije tijd voor moeten opgeven en daarnaast kan het zomaar zijn dat je het niet haalt wat ook nog eens een financiële deuk op kan leveren. Mocht je nog niet overtuigd zijn om een opleiding te gaan volgen bij Fabius, NCOI of de LOI dan kunnen wellicht de volgende redenen overtuigend werken voor je!

Onafhankelijkheid en eigen succes

Wanneer je binnen je gezin afhankelijk bent van het inkomen van een ander dan voel je je hier wellicht weleens lullig over. Denk je er over om weer aan de slag te gaan dan zul je je echt onderscheidend moeten opstellen. Door te laten zien dat je je kan en wilt ontwikkelen door middel van bijvoorbeeld een opleiding zul je er uit springen bij de selectieprocedures. Daarnaast ben je zelfs met contract nooit meer zeker van je baan! Wanneer je gewild wordt op de arbeidsmarkt verklein je de afhankelijkheid naar je huidige baas toe.

Wanneer je succes wilt blijven houden tijdens je carrière dan zul je in jezelf moeten blijven investeren. Stel dat je het zelf niet waard vind om te blijven ontwikkelen dan zal je ook vanuit je werk zomaar geen kansen of doorgroeimogelijkheden aangeboden krijgen, bijvoorbeeld door een incompany training.

Ontwikkeling en kennis is duurzaam

Duurzaam is een breder begrip dan velen denken. Duurzaam houd in dat er door continueren van processen of bedrijfsvoeringen over dertig jaar nog steeds succesvol iets gaande kan zijn. Dit geld ook voor je kennisniveau! Wanneer je je gaat ontwikkelen dan zal je deze kennis over dertig jaar nog bezitten. Dit zorgt er dus voor dat je je gehele leven een voordeel hebt van de cursussen, workshops en andere studiemomenten.