Duurzaam hout

D

Wij als importeur staan bekend om het importeren van duurzaam hout. Dit hout hebben wij tevens ook op voorraad, zodat jij op elk moment je hout kan laten leveren. Het hout dat wij importeren is tevens gecertificeerd en komt voort uit duurzaam beheerde bossen. Hierbij is er door middel van selectieve houtkap, zoveel mogelijk rekening gehouden met de gevolgen. Ook u kunt bijdragen aan de duurzaamheid van de wereld. En dit kan je al doen door iets kleins, namelijk het aanschaffen van duurzaam hout in laats van alternatieven. Met de selectieve houtkap zorgen wij ervoor dat er rekening wordt gehouden met de lokale bevolking en dat zij gerespecteerd worden. Daarnaast werken wij zelfs samen met de bevolking voor het beheren en kappen van de bossen en zagerijen.

 

 

Waarom is het duurzaam?

Door middel van duurzaam hout kopen, draag je onder ander bij aan de sociale duurzaamheid. Je zorgt ervoor dat de rechten van de lokale bevolking worden gerespecteerd en laat hen betrokken voelen. Daarnaast draag je natuurlijk ook direct bij aan de duurzame economie. De economische waarde wordt namelijk verhoogd door duurzaam kappen en daarnaast wordt ook nog eens de ontbossing tegengegaan. Wat er weer voor zorgt dat de ecologie in stand blijft. Er kan namelijk meer geoogst worden op de plekken waar de selectieve kap heeft plaatsgevonden, zonder dat alles gekapt wordt. Met het geld dat wij verdienen aan duurzaam hout, zorgen wij er weer voor dat er nieuwe bossen worden geoogst. Zodat de lokale bevolking niet helemaal zonder komt te zitten.

 

Bestel hier je hout

Wil jij graag hout aanschaffen, maar wel hout dat op een eerlijke manier is gewonnen? Neem dan nu contact op met een van onze medewerkers. Zij zullen je verder helpen. Daarnaast kun je ook online je hout aanschaffen. Wij zorgen ervoor dat het hout zo snel mogelijk bij jou wordt geleverd en dat ook dit op een duurzame manier gebeurd.