Internet voor iedereen met FTTH

I

Tegenwoordig kan er niemand meer zonder internet, het wordt overal wel voor gebruikt. Of je nu nieuwe spullen wilt kopen, of je nu iets op wilt zoeken. Of tegenwoordig simpelweg voor een spelletje al. Iedereen met dus het internet hebben, maar dat moet ook wel mogelijk gemaakt worden. Door de aanleg van glasvezel is dit mogelijk gemaakt. Door middel van een zogenoemde fiber kan ieder huishouden genieten van het internet. FTTH klinkt als een heel lastig begrip maar dat hoeft het niet te zijn.

FTTH is nieuw en handig

FTTH betekent Fiber to the house. Elke wijk heeft een kastje waar het internet in het algemeen zit. Vanuit dat kastje moet het internet nog naar het huishouden. Of je nu in een straat woon of op een plein. Vanuit dit kastje kan iedereen met deze aansluiting internet hebben. Deze trend is dus een soort verlenginskabel van de glasvezelkabels in de grond tot aan je woning.

Glasvezel

Het internet heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Vroeger bestond de FTTH nog niet eens. Toen hadden we internet via de telefoonkabel. Een hele ingewikkelde en dure optie. Maar er was internet, het internet bleef zich ontwikkelen en dus kwam er de internetkabel. Deze kabel was al een hele verbetering als het ging om snelheid en prijs. Maar hier is het niet bij gebleven, en nu hebben de meeste mensen glasvezel. Een snellere optie is er op dit moment eigenlijk niet. De glasvezel is in vele straten al gelegd en hoeft dus alleen nog maar in huis worden aangelegd. Dit kan dus door de trend.

Ontwikkeling

De ontwikkeling zal in de toekomst ook door blijven gaan. Ik verwacht geen opvolger van glasvezel de komende tijd, maar er zullen wel vernieuwingen van het glasvezel komen. Dit kan aangesloten worden op de huidige aansluiting van glasvezel. Hierdoor hoeft er niet al te veel veranderen terwijl je wel geniet van een beter internet.