Jezelf ontwikkelen in de Verenigde Staten

J

Steeds meer jongeren ronden succesvol hun bachelor af. Dit kan redelijk in de anonimiteit verlopen waardoor het lastig is om jezelf te onderscheiden na je studie. Om jezelf nog beter te kunnen ontwikkelen is het buitenland daarom een zeer slimme zet. En nog eens een leuk ook! Zelfstandigheid, cultuur proeven en avontuur in samenspraak met je studie. Wie wilt dat nu niet?

Waarom Amerika?

De VS is voor veel mensen een droom. Niet alleen als vakantiebestemming maar ook het land van Google, Facebook en allle andere toonaangevende bedrijven in de Silicon Valley! Als stagebestemming is Amerika een goede ontwikkeling niet te min omdat er vaak goed betaald wordt aan stagiaires. In een internationale omgeving werk je bij een bedrijf wat vaak gecombineerd is met een verblijf in een wereldstad.

Voorbereidingen

Wanneer je in Amerika gaat studeren of stage lopen dan is het wel belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle regelgevingen, verzekerings- en reisinformatie. Je kan er voor kiezen om hier allemaal zelf achter te komen en enkel je visum aan te vragen via een instantie. Een meer voor de hand liggende optie is om opzoek te gaan naar een partner welke jouw begeleid in het voorbereidingstraject. Vaak is het ook lastig om zelf een geschikte stage te vinden. Deze bedrijven kunnen je hier ook bij helpen voor de meest uiteenlopende studierichtingen. Meer informatie daarover kun je hier vinden: www.stagehuis.nl/stage/amerika.

Een van de meest ingewikkelde en complexe zaken om te regelen omtrent je stage is het afsluiten van een visum. Wanneer je stage gaat lopen in De VS dien je in het bezit te zijn van een speciaal visum. Dit geeft jou het recht om maximaal 18 maanden stage te lopen in Amerika. Een j1 visum kun je verkrijgen door een zogenaamd DS-2019 formulier in te vullen. Een aantal bedrijven in Nederland is gerechtigd om deze uit te geven na een intakegesprek. De aanvraag van dit formulier duurt ongeveer 2 maanden. Het is dus zaak dat je op tijd begint met het regelen en organiseren van je stage.

Voordelen op CV

Wanneer je langere tijd stage hebt gelopen in de USA dan staat dit goed op je CV. Veel studenten zijn gedurende hun studie in Nederland gebleven en missen daardoor een bepaalde levenservaring. Het omgaan met een buitenlandse cultuur is namelijk lastig te leren wanneer je binnen de landsgrenzen verblijft. Daarnaast is het leuk om je netwerk te vergroten en heb je op een later moment wellicht ingangen in het buitenland wat voor jouw werkgever interessant kan zijn.