Contactloos parkeren

C

Vanaf juni 2015 is het mogelijk om contactloos te betalen in de parkeergarages van Q-park. Deze technologie is een voortzetting op het betalen zonder invoering van de pincode. De manier van betalen was sinds plus minus een jaar mogelijk in de parkeermogelijkheden van Q-park. De innovatieve ontwikkelingen op gebied van betalingsmogelijkheden heeft een positieve werking op de consument. De consument gaat voor snel, efficiëntie en gemakkelijk. De nieuwe betalingsmogelijkheden spelen hier meer en meer op in.

Betalen

Het enige wat de consument nodig heeft is een betaalpas die te herkennen is aan het contactloos betaal logo. Dit logo is aan zowel de voor als achterkant gevestigd. De consument hoeft niet meer naar de betaalautomaat voor het uitrijden van de auto. Tijdens het uitrijden kan hij of zij de betaalpas voor een betaalterminal houden, waarna er automatisch betaald wordt. De betalingsmogelijkheid kan bestempeld worden als veilig en neemt weinig risico’s met zich mee door de relatief lage tarieven.

Waar contactloos parkeren?

Is het al mogelijk om in alle parkeergelegenheden van Q-park contactloos te parkeren? Nee dat is nog niet het geval. Momenteel is het mogelijk in de volgende parkeergarages: Q-Park Oranjerie en Q-Park Museum Centrum in Apeldoorn, Q-Park De Boreel in Deventer en Q-Park Centrum en Q-Park Maagjesbolwerk in Zwolle. Echter is er wel de intentie om wanneer de pilot slaagt het te introduceren bij alle parkeergelegenheden van Q-park.

 

Wil je weten waar de parkeergarages van Q-park zich bevinden? Kijk dan op http://www.q-park.nl/