Stappenplan voor het overleven van een verbouwing

S

Een verbouwing kan een behoorlijk stressvolle periode zijn. Je kan erg nerveus worden over de voortgang. Gaat alles wel goed en zoals ik het voor ogen heb? Dit kun je je constant afvragen. Om wat van die zorgen weg te nemen hebben wij een aantal handige stappen voor je opgesteld die je moeten helpen om de verbouwing te overleven.

1. Plannen is goud waard

De sleutel tot een verbouwing zonder stress is het maken van een gedetailleerde planning. Schrijf op wie wat wanneer moet doen en wat die persoon daarvoor nodig heeft. Zodoende zorg je ervoor dat je zelf goed weet waar je aan toe bent en anderen ook. Tijdens de verbouwing kun je uiteraard ook tegen vertraging oplopen, vanwege bijvoorbeeld ziekte van iemand. Plan daarom altijd een aantal weken uitloop in. Zo kun je de opgelopen vertraging inhalen.

2. Haal het juiste gereedschap en de juiste materialen in huis

Een planning maken is leuk, maar je moet natuurlijk ook de middelen hebben om het uit te voeren. Denk goed na over welk gereedschap en welke materialen je nodig hebt. Je ziet gemakkelijk iets over het hoofd, dus denk hier goed over na. Bijvoorbeeld over een container huren voor het deponeren van al het afval dat vrijkomt bij de verbouwing. Het zou zeer vervelend en stressvol zijn als je tijdens de verbouwing erachter komt dat je iets mist.

3. Schakel hulp in van vakmensen

Om te zorgen dat de verbouwing goed verloopt doe je er verstandig aan om vakmensen in te schakelen. Zij zijn immers specialistisch. Echter, dit kan natuurlijk flink in de kosten lopen. Daarom kun je ook eens rondkijken in je eigen vrienden- en familiekring. Wellicht dat je handige vrienden of familieleden hebt die je wel willen helpen. Dit scheelt weer in de kosten en het is ook nog eens gezellig.