Tips voor het kopen van een zandbak met deksel

T

Kinderen vinden het bijzonder fijn om in het zand te kunnen spelen. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Ze kunnen er gewoon in kliederen, maar ook leuke taarten in bakken of heuse kastelen bouwen. Wanneer jij van plan bent om een zandbak te kopen om in je tuin te plaatsen is het echter belangrijk om toch met een aantal factoren rekening te houden. Het gaat hierbij dan niet alleen om de uitstraling van de zandbak, maar ook om met name de hygiëne waarover ze beschikt. Vooral op dit laatste vlak is het belangrijk om te kiezen voor het kopen van een zandbak met deksel. Wij hebben in ieder geval nog enkele interessante tips op een rijtje gezet waar je bij een zandbak kopen graag rekening mee zal willen houden.

               Tip 1: Een plastic zandbak met deksel is eenvoudig op te bergen

Bij het aanschaffen van een zandbak met deksel of zonder deksel zal je altijd in eerste instantie een keuze moeten maken uit verschillende materialen. Op dit vlak kan je bijvoorbeeld kiezen voor een uitvoering in plastic. Een plastic zandbak ziet er best leuk uit en heeft als interessant voordeel dat ze veelal vrij klein zijn. Dit maakt ze bijzonder geschikt om in een kleine(re) tuin te integreren. Bovendien is het bij een zandbak van plastic doorgaans ook eenvoudig(er) mogelijk om ze op te bergen in bijvoorbeeld een tuinhuis. Het feit dat een plastic zandbak doorgaans altijd beschikt over een deksel zorgt er voor dat ze ook een (veel) betere hygiëne weet te realiseren ten opzichte van een zandbak die is gemaakt van hout.

               Tip 2: Een houten zandbak is visueel veelal aantrekkelijker

Ondanks het feit dat er dus duidelijk enkele interessante voordelen zijn verbonden aan een plastic zandbak met deksel is het zo dat ook een houten exemplaar steeds interessant kan zijn om te ontdekken. In de basis is het evenwel zo dat een zandbak die is gemaakt van hout niet over een deksel of een dak beschikt. Dat hoeft echter nog niet zo’n groot probleem te zijn aangezien je er eenvoudig bijvoorbeeld een goed afsluitende plank op kan leggen. Steeds meer mensen kiezen sowieso veel sneller voor houten speeltuigen in hun tuin omdat ze van mening zijn dat deze visueel aantrekkelijker zijn. Geldt dat ook voor jou? Dan hoef je eigenlijk niet te twijfelen en is een houten zandbak zeker een te overwegen keuze.

               Tip 3: Hou rekening met de locatie van je zandbak met deksel

Op hygiënisch vlak is een zandbak met dak of deksel kopen eigenlijk altijd de meest optimale keuze. In het verleden werd er eveneens vaak voor gekozen om een zandbak af te dekken met een net of een zeil. Tegenwoordig is dit echter veel minder vaak het geval. Dit is ook logisch, want zowel een zeil als een net kan eigenlijk nooit dezelfde bescherming bieden aan een zandbak als een echt deksel of een dak. Dit uiteraard omdat er hierbij alsnog vuil tot in de zandbak door kan dringen. Wil je er dus met andere woorden echt zeker van kunnen zijn dat je kind in de meest hygiënische omstandigheden kan spelen in zijn of haar zandbak? Dan is het zeker de moeite waard om te kiezen voor een zandbak met deksel!