Een schone entree

E

Het is nu nog vol op zomer en daar genieten we heel erg van. Helaas kan dit mooie weer niet voort blijven duren en staat over enkele maanden de herfst alweer voor de deur. Weg zonneschijn en hallo grijs weer. De herfst is een periode met veel regen, een harde wind en veel gevallen bladeren op straat. Wat je natuurlijk niet wil is dat het weer van buiten meegenomen wordt bij jou naar binnen of binnen in je bedrijfspand. Met dank aan een goede mat wordt dit een heel end beperkt. Er zijn diverse soorten matten die hierbij helpen met allemaal een verschillende werking. De twee matten die het meest voorkomen zijn de droogloopmat op maat en de schoonloopmat. Maar wat is het verschil tussen droogloopmatten en schoonloopmatten?

Het verschil tussen de matten

Het grootste verschil tussen de twee matten zit hem in de werking van de mat. Een droogloopmat heeft als specialiteit het drogen van schoenen. Het woord droogloopmat zegt dit eigenlijk al. Een droogloopmat is gemaakt van katoen een heeft daardoor een drogende werking. Een schoonloopmat daarentegen is gemaakt van nylon. Nylon heeft een schrapende werking en dit heeft als gevolg dat het vuil van de schoenen wordt afgeschraapt. Het is niet zo dat een droogloopmat de schoenen niet schoon maakt of dat een schoonloopmat de schoenen niet droog maakt, maar toch heeft ieder type mat wel zijn eigen specialiteit.

Verbeter de eerste indruk met dank aan een mat

De eerste indruk die je van iets krijgt wordt vaak bepaald naar mate dat de ruimte schoon en verzorgd is. Stel je hebt een afspraak bij een bank zoals de ABN AMRO, wanneer de entree vol ligt met bladeren en als de vloer nat is geeft dit een zeer onverzorgde eerste indruk. Voor bedrijven is het belangrijk dat de eerste indruk goed is, want deze indruk bepaald in veel gevallen of mensen zaken willen doen ja of nee. Met dank aan een goede mat op maat kan de eerste indruk een stuk worden verbeterd.